Стандард
ЕКОНОМИЈА

Народна банка: И во вонредни услови банките, штедилниците, менувачниците продолжуваат да работат

Народната банка вечерва информира дека и по прогласувањето на вонредна состојба, финансиските институции за кои таа е надлежен регулаторен и супервизорски орган – банки, штедилници, менувачници и правни субјекти коишто даваат услуга брз трансфер на пари, продолжуваат да работат и да ги извршуваат своите клучни функции, со што нивните услуги и натаму ќе бидат достапни.

-Како што веќе известивме, ние сме во постојан контакт со овие финансиски институции и тие се подготвени да ви ги овозможат нивните услуги и во вонредни околности, се наведува во соопштението од кабинетот на гувернерката на Народната банка.

Поврзани вести

НУК: Ја поздравуваме одлуката за продолжување на субвенција за плати за вработените во угостителската индустрија

Влатко Зорба

Градежна комора: Цените на становите во Скопје ќе надминат 2.000 евра по квадрат

Влатко Зорба

Бислимоски: Енергетски компании бараат, на сметка од 1.000 поскапување од 50 денари

Влатко Зорба