СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

НБ даде согласност за именување на Христодулу за член на Надзорниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје

„На 23.03.2021 година Гувернерот на Народна банка на Република Северна Македонија издаде согласност за именување на г-динот Христодулос Христодулу за член на Надзорниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје“, соопштија од Системот за електронски информации за котирани акционерски друштва

Христодулу е именуван на позицијата на Г-дин. Димитриос Христопулос, кој поднесе оставка како член на Надзорниот одбор.

Мандатот на членот на Надзорниот одбор од член 1 на оваа Одлука ќе трае четири години.

 

Поврзани вести

Шилегов: Во тек е постапката за обезбедувањето на финасиската поддршка на ГЕС

msp-admin

Путин: Русија и глобалната енергетска индустрија се соочуваат со силни шокови

Stefanija Kuzmanovska

Седница на Комисијата за јавно-приватно партнерство: „Сите важни теми за стопанството се дискутираат директно со претставниците на стопанските комори“