16.8 C
Скопје
25 септември, 2023
СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Околу 55% од француската индустрија повторно работи

Околу 55% од француската индустрија работи повторно по затворањето поради коронавирусот, изјави министерот за финансии Бруно ле Мер.

Францускиот министер исто така рече дека големината на пакетот за економска помош пораснала за 10 милијарди евра од претходно објавената бројка.

Ле Мер предупреди дека падот на БДП во Франција поради борбата против пандемијата на коронавирус ќе биде поголем од претходно проектираниот и ќе биде 8%.

За разлика од соседна Шпанија којашто почна да ги ублажува рестриктивните мерки, Франција во понеделникот ја продолжи наредбата за карантин до 11 мај.

Поврзани вести

Народна банка: И во вонредни услови банките, штедилниците, менувачниците продолжуваат да работат

Од Комората на сметководители бараат намалување на даночната стапка на сметководствените услуги

Stefanija Kuzmanovska

ГЕН-И започнува со изградба на својата прва соларна постројка од поголеми размери

Stefanija Kuzmanovska