СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Остануваат уште две недели до истекот на рокот за промена на податоци во Единствениот регистар на земјоделски стопанства

Остануваат уште две недели до истекот на рокот за промена на податоци во Единствениот регистар на земјоделски стопанства (ЕРЗС), а Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) ги потсетува сите земјоделци кои имаат потреба да извршат промена на податоци во ЕРЗС по било кој основ, тоа да го направат заклучно со 30 јуни.

-Поради состојбата предизвикана од Ковид -19, со цел да им овозможиме на земјоделците без никаков ризик по нивното здравје да можат да ги извршат промените, рокот кој вообичаено е до 15 март, го продолживме до 30 јуни. Напоменуваме, дека остануваат уште две недели до истекот на рокот. Сите земјоделци кои имаат потреба да направат измени, треба да се обратат во Подрачните едници на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство кои се подготвени да одговарат на работните обврски со целосна заштита од Ковид -19. Исто така, апелираме до сите земјоделци кои ќе доаѓаат во Подрачните единици на МЗШВ, да ги почитуваат мерките за заштита, да носат заштитна опрема и да одржуваат дистанца, порачуваат од МЗШВ.

По истекот на рокот, додаваат, податоците од ЕРЗС ќе бидат преземени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и другите надлежни институции кои имаат обврска да извршат ажурирање на податоците, со цел да се утврди кој може да се стекне со право на финансиска поддршка. 

Поврзани вести

Пазарниот инспекторат најави кривични пријави за оние кои викендов ќе издаваат соби

Поднесена иницијатива до Уставен суд од Хари Костов и акционери на Комерцијална за дивидендите

Влатко Зорба

ДИЖС: И покрај објавувањето на годишни јавни набавки, БЕГ не користеле мазут од 2013 година

Влатко Зорба