Стандард
ЕКОНОМИЈА

Payten е нов сопственик на Grouper.mk

Payten е новиот сопственик на македонската платформа за е-трговија, Grouper.mk.

Payten, кој е дел од полската групација Asseco SEE e провајдер на целосни софтверски решенија за платежната индустрија за финансиските и не-финансиските институции, кои поддржуваат картични и не-картични трансакции.

Payten се стекна со сопственост на 100% од акциите на Grouper, како дел од стратегијата за проширување на портфолиото на компанијата со решенија за е-трговија.

„Со нетрпение ги очекуваме следните големи планови и нови решенија, кои ќе им помогнат на локалните компании да ја прифатат е-трговијата, да ја зголемат продажбата и да го унапредат нивното работење, а кои истовремено на е-купувачите ќе им понудат поголем избор и можности.” – изјавија ко-основачите на Grouper.

Posted by Nina Angelovska on Sunday, May 9, 2021

Поврзани вести

ССМ: Работодавачите од угостителскиот сектор да не ги манипулираат работниците

Влатко Зорба

Работниците кои ќе останат без работа поради кризата ќе добиваат надомест од државата

„Виз Ер” ја продолжи суспензијата: До 13 јули нема да има летови до и од земјава