Стандард
ЕКОНОМИЈА

Поповски предлог на „Орка холдинг“ за член на Одборот на директори на ЗК Пелагонија

Собранието на акционери на ЗК Пелагонија АД-Битола го предложува Александар Поповски за член на Одборот на директори.

Тој се избира со мандат до траењето на мандатот на останатите членови на Одборот на директори.

Одборот брои еден извршен и четири неизвршни директори.

Собранието на акционери го утврди и ревидираниот дневен ред на Собранието кое ќе се одржи на 8 февруари.

Поврзани вести

Хоџа: МЗШВ ќе биде партнер на змјоделците и на откупувачите

Берта Китинска

НУК со иницијатива за промена, исправка и дополнување на шифри на дејност за пријава на финансиска поддршка од 6-тиот сет мерки

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот систем има капацитет со кој може да ја испорача потребната поддршка за населението