Стандард
ЕКОНОМИЈА

Промена во органите на управување и надзор во Државна лотарија

Согласно член 166-б, став 2 од Законот за хартии одвредност, АД за приредување игри на среќа, Државна лотарија на РСМ, како друштво чии хартии одвредност не котираат на берзата и не се водат во Регистарот на акционерски друштва со посебни обврски за известување, соопшти за промени во органите на управување во друштвото.

Со одлука на Владата на РСМ на седница на 17 ноември 2020 година се отповикува дотогашниот член на надзорниот одбор (НО) Бејназ Арифи и се избира нов член на НО на друштвото, Скендер Мехмети.

На состанокот одржан на 7 декември 2020 година надзорниот одбор донесе одлука со која Бојан Јанев се разрешува од должноста претседател на НО на друштвото, а за претседателсе избира членот на НО, Скендер Мехмети.

Од страна на надзорниот одбор на состанокот на 14 декември лани разрешен е дотогашниот член на УО, Благоја Лазаревски. На истиот состанок бил избран Перпарим Бајрами за член на УО, а именуван е и за заменик претседател на управниот одбор, кој носи назив заменик генерален директор на друштвото.

Поврзани вести

Германската економија во третиот месец од годината растела подобро од предвидувањата

Над 4 милијарди евра ќе троши државава в година

Берта Китинска

„Купувам домашно“: Помошта од 6.000 денари ќе треба да се потроши до 25 декември

Берта Китинска
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!