Стандард
ЕКОНОМИЈА

Со новито Буџет ќе имаме 9% плус кај сите даноци, вели Лукаревска

За ноември досега имаме зголемување кај данокот на добивка, на личен доход и намалување на ДДВ, изјави Сања Лукаревска, директорка на УЈП во Студио 10 на ТВ24.

-Согласно новиот Буџет, имаме 9% плус кај сите даноци, наша обврска ќе биде идната година да собереме 84 милијарди денари даночен приход. Сметаме дека оваа проекција ќе успееме да ја реализираме, но ќе треба да го следиме и трендот во регионот. Ова е за нас оптимистичко гледање, првото тромесечие на 2021 ќе биде репер за се останато“ – изјави Лукаревска.

Поврзани вести

Стапката на невработеност 16,4 отсто на крајот на 2020 година

Влатко Зорба

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал

Влатко Зорба

Пазарниот инспекторат најави кривични пријави за оние кои викендов ќе издаваат соби