Стандард
ЕКОНОМИЈА

Сопствениците на возила со странски таблички ќе потпишуваат изјава

Според законот превидено е сопствениците на возила со странски таблички ќе потпишуваат изјава дека возилото е влезено пред 1 октомври, изајви министерот за економија Крешник Бектеши.

-Овој закон од една страна ќе се реши проблемот со возилата со странски таблички, а од друга страна ќе има дополнителни приходи во Буџетот. Важно  е да се наведе фактот дека остануваат другите критериуми кои произлегуваат од постоечките закони за возила, а кои се однесуваат на заштита на животната средина. Значи сите возила кои се влезени пред 1 октомври, а ги исполнуваат еколошките критериуми предвидени со подзаконските акти , треба да  бидат над евро 4 стандард, рече Бектеши.

Поврзани вести

Ребалансот усвоен, потребните средства ќе се обезбедат од домашни извори, најави Бесими

Берта Китинска

Андреева: Потребно е системско поместување на роковите за финансиски извештаи по примерот на европските земји

Влатко Зорба

Aко недела биде прогласена за неработен ден, оние кои ќе работат да земаат поголема дневница

Берта Китинска