Стандард
ЕКОНОМИЈА

Владата ги предложи Треновски, Поповски и Петрески за неизвршни членови на Советот на Народната банка

Врз основа на член 49 став 4 од Законот зa Народната банка („Службен весник на Република Македонија” бр.158/2010, 123/2012, 43/2014, 153/2015, 6/2016 и 83/2018), Владата на Република Северна Македонија заклучи да му предложи на Собранието на Република Северна Македонија за неизвршни членови на Советот на Народната банка на Република Северна Македонија, со мандат од седум години да ги именува:

– Борче Треновски

– Никола Поповски и

– Марјан Петрески

Поврзани вести

Објавена Mапа на вработеност на Западен Балкан

Влатко Зорба

Пендаровски со стопанските комори од С. Македонија и Србија разговараше за продлабочување на трговската размена

Западен Балкан: На Црна Гора ќе и треба најдолг период за економско закрепнување, што е со Македонија?

Влатко Зорба