СТАНДАРД life
Храна

Говедско во кремаст фета сос

Уживајте во неделата со превкусен ручек…

Состојки:

* 4 говедски стека,
* 4 лажици путер,
* сол, црн бибер,
* 8 лажици путер,
* 2 сечкани кромиди,
* 500 мл неутрална хопла
* 160 грама фета сирење здробено на трошки.

Подготовка

Зачинете ги стековите од двете страни со сол и црн бибер. Намачкајте ја тавата со 2 лажици путер и печете ги стековите додека да станат средно готови.

Пржете го кромидот на 8 лажици путер на висока температура. Намалете ја температурата и прелијте го кромидот со хоплата.

Динстајте 5 минути или додека сосот се намали за половина.

Додајте го фета сирењето и мешајте додека се стопи. Послужете ги стековите прелеани со сосот.

На здравје!

Поврзани вести

Смути од мандарина

Urednik

Посна салата со ориз

Radmila Tasevska

Здрава и вкусна салата идеална за летните денови

Urednik