СТАНДАРД life
Храна

Мини пици калцоне со лиснато тесто

Состојки:

1 лист замрзнато тесто

1 чаша сос кечап

200 г кашкавал

200 г салами

Омилени ваши билки и зачини

1 жолчка за премачкување

Подготовка:

Пресечете ги листовите лиснато тесто на правоаголници со еднаква форма со големина не помалку од 10 см секое. Потоа врз половина намачкајте од сосот, ставете салама и кашкавал, билки по ваш избор. Ставете ги другите парчиња лиснато тесто како капаци.

Со помош на виљушка залепете го тестото. Намачкајте го секое калцоне со жолчка и печете во загреана рерна на 180 степени. Запомнете дека секогаш може да експериментирате со различни вкусови.

Поврзани вести

Колач со сланина и кромид

Radmila Tasevska

Осо буко со зеленчук! Италијански специјалитет за цело семејство

Urednik

Орео чизкејк

Radmila Tasevska