СТАНДАРД life
Храна

Таратур диетата со која се симнуваат 5кг за 10 дена

Во текот на летната сезона, една од најпогодените студени супи е таратурот. Тој е заситувачки, освежувачки и херојот во диетата која ја споделуваме денеска со вас. Дали сте слушнале за диета со таратур? Се држи во рок од 10 дена.

Се јаде 1,5 литар таратур, кој може да се подготви со краставици, само со ротквица или зелена салата марула. Ако сакате, додадете лук или свеж кромид, неколку ореви, неколку капки маслиново масло.

Убаво е ако може за време на диетата да не ја овкусувате супата со сол, за да се елиминира вишокот течности (солта задржува такви). Диетата со му таратур му обезбедува на организмот корисни влакна, калциум, калиум, витамин Ц, Б1, Б2, ПП. Б.

Редовната потрошувачка на краставици го фаворизира здравјето на срцето. Семенцата на зеленчукот се богати со органски соединенија кои имаат поволен ефект врз слузницата на желудникот и цревата и ја зголемуваат киселоста на желудочниот сок. Пијачаците дозволени за време на исхраната вклучува чај, кафе (без шеќер) и вода.

Ако се придржувате строго на режимот, може да се разделите со до 5 кг или повеќе. Откако го завршите е важно постепено да внесете во менито компир, отсолено сирење, умерена количина парчиња црн леб. Така ќе ги зачувате постигнатите резултати и по некое време повторно може да си ја следите диетата, ако за време на почитувањето нејзино сте се чувствувале добро. Запишете го вашиот режим.

Прв ден

На првиот ден се јаде само таратур. Вие одлучете дали да имате 3 или 5 оброци.

Втор ден

Таратурот и овошјето повторно се консумираат. Плодовите треба да бидат од само еден вид, избегнувајќи грозје, банани, манго, суво овошје.

Трет ден

Јадете само таратур.

Четвртиот ден

Зелена салата и таратур за сите оброци.

Пети ден

Можете да вклучите 150 гр печени / варен животински протеин, како што се риба, мисирка или пилешко без кожа и таратур.

Шестиот ден

Таратур и дел од парен зеленчук (со исклучок на компири и грав).

Седмиот ден

Таратурот и овошјето повторно се консумираат. Плодовите треба да бидат од само еден вид, избегнувајќи грозје, банани, манго, суво овошје.

Осмиот ден

Само таратур и две тврдо варени јајца се консумираат.

Деветтиот ден

Можете да вклучите 150 гр печен/ варен животински протеин, како што се риба, мисирка или пилешко без кожа и таратур.

Ден 10

Едно овошје на број, ако тоа е крушка, јаболко или грејпфрут, или мала чинија со цреши, јагоди, киви и таратур.

Поврзани вести

Есенски рецепт за рижото од црвено радикио

Urednik

Меки и сочни шницли од рерна

Urednik

Рецепт за ПАЛАЧИНКИ на славен ФРАНЦУСКИ ГОТВАЧ кој мора да го пробате

Urednik