СТАНДАРД life
Храна

Овошен “крамбл“ со јаворов сируп

Состојки:

300 г овес

3-4 чаши праски

1 чаша малини

1 чаша капини

3 јаболка

5 лажици јаворов сируп

2-3 прстиња цимет

малку сушен ѓумбир

½ сол

1 чаша кафеав шеќер

125 г маслец

Подготовка:

Исечете го на крупно овошјето. Измешајте ги сите производи заедно во сад со тоа што маслецот е однапред омекнат на собна температура. Поместете во сад за печење и печете околу 30 минути во загреана на 220 степени печка.

Поврзани вести

Рецепт леб што треба да го јадат жените во педесеттите години

Urednik

Пилешко во кари: Брз ручек за крајот на работната недела

Radmila Tasevska

Леб од тиква без глутен: Вкусен и нискокалоричен

Urednik