Стандард
КОМПАНИИ

Битолска млекара обезбеди финансиска поддршка за Министерство за здравство за сервис на апаратите за респираторна нега

Битолска млекара излезе пресрет и обезбеди финансиска помош за ургентните потреби на Министерството за здравство за сервис и репарација на апаратите за респираторна нега, коишто се потребни за Инфективната клиника во Скопје.

„Моменталната ситуација и кризата КОВИД 19 го сврти нашиот фокус кон напорите на здравствените работници и донацијата ја упативме до Министерството за здравство во делот каде е најпотребна, за обезбедување соодветна и функционална апаратура. Сите сме свесни дека во овој момент многу е тешко да се набават овие апарати за респираторна нега, па од голема важност е нивното одржување и добро функционирање, со цел да им помогнеме на оние на кои им е најтешко“, изјави генералниот директор на Бимилк, Ѓорѓи Петрушев.

Поврзани вести

„Телеком“: Се креира невистинита и негативна кампања за 5G мрежата и се шири непотребна паника

msp-admin

Orange ги промовира позитивните страни на 5G со нова рекламна кампања

Влатко Зорба

Џек Ма: Кинескиот тајкун кога короната го направи среќен

msp-admin