Стандард
КОМПАНИИ

Францускиот регулатор го казни Google со 220 милиони евра за злоупотреба на својата позиција

Францускиот регулатор наметна казна од 220 милиони евра на Google, кој е дел од „Alphabet“ за злоупотреба на својата позиција на пазарот за рекламирање преку Интернет.

Регулаторот истакна дека ова е прва казна од ваков вид во светот.

Тој постигна договор со американската компанија, според која Google се согласи да стави крај на некои од претпочитаните практики во сложениот бизнис за автоматско рекламирање преку Интернет.

Поврзани вести

Пазарот на вештачка интелигенција во Кина ќе вреди 12 милијарди долари до 2023 година

msp-admin

„Колгејт“ лансираше иновативна паста за заби

msp-admin

Наскоро на Европа ќе и требаат 11 милиони нови работници во овие индустрии

Влатко Зорба