Стандард
КОМПАНИИ

Zoom очекува да остане клучна платформа во секојдневниот живот и оваа година

Zoom предвидува дека ќе продолжи да покажува силни резултати оваа година, и покрај подобрите изгледи за здравствената состојба по претходната, во која оваа апликација за видео конференции стана главна алатка во професионалниот, училишниот и социјалниот живот.

Компанијата предвидува раст на приходите од 42 проценти за оваа година, беше соопштено при објавувањето на кварталните резултати, иако веројатно е дека благодарение на вакцините против Ковид-19, потребата за образование и работа од далечина ќе се намали.

Од февруари 2020 година до јануари 2021 година, Zoom имаше приход од 2,65 милијарди долари или 327 проценти повеќе од претходната година и чиста добивка од 672 милиони долари, во споредба со 25 милиони долари во периодот од 2019-2020 година.

„Чест ни е што сме привилегиран партнер и мотор за модерно опкружување за „работа од каде било“, рече шефот на компанијата Ерик Хуан во изјавата.

Состаноците на Zoom станаа дел од секојдневниот живот на милиони луѓе.

Во последниот квартал, за време на празничната сезона обележана со повторливи заклучувања и повици да не се организираат собири, Zoom оствари приход од 882 милиони долари (пораст од 369 проценти) и нето профит од 260 милиони долари, во споредба со 15 милиони долари во ноемврискиот квартал. 2019 година до јануари 2020 година

На крајот на јануари, групацијата имаше 467.000 компании клиенти со повеќе од 10 вработени.

Акциите на групацијата скокнаа скоро девет проценти вчера по затворањето на берзата. Инвеститорите сакаа да слушнат дека компанијата очекува да продолжи да работи добро и дека милиони луѓе ќе продолжат да ја користат нејзината платформа за видео конференции за да работат од далечина и да ги следат часовите преку Интернет.

Поврзани вести

Тимот на Reddit лут на своите луѓе што ги срушија акциите на GameStop: „Престанете да продавате“

Влатко Зорба

Google ги исклучува „колачињата“, маркетинг гигантите се свртуваат кон алтернативно следење на корисниците

Влатко Зорба

Бектеши ја поддржа одлуката за пролонгирање на прогресивното оданочување

msp-admin