Стандард
КРИПТОВАЛУТИ

Chainlink достигна рекордна цена

Chainlink достигна рекордно високо ниво и влезе во режим на отворање цени.

И покрај биковиот потег, одреден технички индикатор сугерира дека сега започнува новиот тренд на пораст на LINK.

Chainlink се позиционира во центарот на вниманието по импресивната ценовна акција на LINK во последните три дена.

Бидејќи притисокот од продавачите нагло скокна, вредноста на децентрализираниот токен скокна за повеќе од 55%. Помина од дневно отворање од скоро 14,00 долари на 13 јануари до достигнување на нов рекорд од 21,73 $ денес, според Coindesk.

И покрај огромните профити објавени за толку краток временски период, се чини дека на LINK му претстои уште долг пат.

Врз основа на параболното сопирање и пресврт или „SAR“, трендот на опаѓање што започна по падот на пазарот на 10 јануари достигна исцрпеност. Сега, кога точките на запирање и пресврт се поместија под цената на Chainlink, насоката на неговиот тренд се промени од биков во мечи.

Историски гледано, системот за сопирање и пресврт е многу ефикасен во одредувањето на текот на овој алткоин. Последните два пати, кога параболниот SAR направи биков пресврт во рамките на дневната шема, цената на LINK скокна за 38,50% и 68,50%, соодветно.

Понатамошен скок во набавките може да ја поттикне пазарната вредност на Chainlink кон повисоки врвови, особено сега кога влезе во режим на отварање на цени.

Со мерење на индикаторот за корекција на Фибоначи од средната точка на средината на август 2020 година од 20,30 $ до најниско ниво од 7,30 $ на крајот на септември 2020 година, може да се постават повеќе бикови цели.

Ако Chainlink успее да го одржи нивото од 20,30 американски долари како поддршка, веројатно ќе се стреми кон 141,4% ниво на фиб корекција пред да се искачи на 200%. Овие критични области на интерес се 25,70 и 33,30 американски долари, соодветно.

Спротивно на тоа, дневната свеќа, која се затвора под главната бариера за поддршка, ќе предизвика корекција на 78,6% фиб ниво на корекција при 17,50 долари пред да продолжи со трендот на пораст.

Ваквото стрмно повлекување би било катастрофално за трговците кои користат прекумерен левириџ, но ќе им овозможат на инвеститорите, кои сега стојат настрана, да се вратат на пазарот. Приливот на нов капитал ќе и помогне на Chainlink да достигне 25 долари или повеќе.

Поврзани вести

Bitcoin и Ethereum китовите се подготвуваат за раст на пазарот

Влатко Зорба

Кој направи трансакција со Биткоин вредна 4,5 милијарди долари?

Влатко Зорба

21 адвокат се подготвува за случајот на SEC против Ripple

Влатко Зорба