СТАНДАРД life
КРИПТОВАЛУТИ

MicroStrategy купи Bitcoin за уште 15 милиони долари

MicroStrategy Inc., главен корпоративен поддржувач на Bitcoin, соопшти во понеделникот дека купиле уште 328 BTC за околу 15 милиони американски долари, со што гo зголеми количеството на криптовалути, во сопственост на компанијата, туркајќи ги акциите за 7% во претходното тргување.

Компанијата, чиј извршен директор Мајкл Сејлор е еден од најгласните поддржувачи на Bitcoin, ја купи криптовалутата по просечна цена од околу 45.710 долари за секоја паричка.

MicroStrategy, најголемата јавно тргувана компанија за деловно разузнавање, поседува скоро 90.859 парички, кои беа купени по вкупна откупна цена од околу 2,19 милијарди долари и просечна откупна цена од околу 24.063 американски долари за BTC, се вели во соопштението во понеделникот `

Средствата на Bitcoin се проценуваат на околу 4,38 милијарди долари.

MicroStrategy ја помина минатата година во постојана акумулација на BTC, откако ја направи својата прва инвестиција во август.

Компанијата минатата недела купи уште 19.452 BTC во вредност од околу 1,03 милијарди долари.

Поврзани вести

Dogecoin предизвика вистинско лудило на пазарите

Влатко Зорба

68% од понудата на DOGE се дистрибуира меѓу китовите

Влатко Зорба

Компанија за „копање“ Bitcoin со пазарна вредност од над милијарда долари

Влатко Зорба