СТАНДАРД life
Секс и врски

Дали вашиот партнер е вистинскиот? 5 клучни знаци дека не е!

Во љубовните врски, кога сè оди како што сте замислиле, се чувствувате исполнето, среќно и сигурно. Но, што се случува кога вашите соништа ќе се срушат и ќе почнете да се сомневате дали вашиот партнер е навистина „тој“? Се поставува прашањето дали вреди да продолжите да се борите за таа врска или можеби сте само минлива епизода од нивниот живот.

Ако долго време сте несреќни во врската или бракот, не чекајте работите да се подобрат самоиницијативно. Понекогаш е најдобро да ја прекинете врската ако чувствувате дека нешто не е во ред под површината. Еве неколку клучни работи на кои треба да обрнете внимание:

Партнерот никогаш не треба да ви наредува да го промените изгледот

Промени во изгледот треба да правите само ако сакате, а не затоа што партнерот ве притиска да се промените. Ако не е задоволен со вашиот изглед, можеби нема да биде вистинската личност за вас.

Никогаш не смеете да се откажете од вашите лични ставови за доброто на партнерот

Со возраста доаѓа созревањето и промените, и физички и психички. Вашите ставови се развиваат и се менуваат со текот на времето, и никој не треба да ве присилува да ги напуштите само затоа што не му се допаѓаат. Почитувањето на вашите лични верувања е клучно.

Никогаш не ги прекинувајте врските со семејството и пријателите поради партнерот

Иако е нормално да поминувате повеќе време заедно на почетокот на врската, партнерот не смее да ви забранува да се гледате со пријателите и семејството. Ако тој ги ограничува вашите социјални контакти, тоа е црвено знаме.

Никогаш не смеете да дозволите партнерот да ги надмине вашите граници

Вашите животни искуства ве обликуваа и ви поставија емоционални и физички граници. Никој нема право да ве принуди да се откажете од тие граници. Ако партнерот сака да ве промени, тоа е знак на непочитување кон вас.

Никогаш не му давајте на вашиот партнер пристап до вашата приватност

Вашата приватност е ваша и треба да ја заштитите. Партнерот не треба да бара од вас да се откажете од вашата приватност. Иако искреноста во врската е важна, постојат работи кои треба да ги задржите за себе. Секој има право на свој личен простор, а партнерот не треба да бара од вас да го откриете она што не сакате да го споделите.

Како да го најдете вистинскиот партнер?

Поврзани вести

Како да заведете маж ако имате 40+?

Urednik

Убава, паметна, успешна, но сама? Експерт за врски открива зошто ваквите девојки не можат да најдат партнер

Radmila Tasevska

Како се однесува жена на која и недостига секс?

Urednik