СТАНДАРД life
Секс и врски

Жените во студијата откриле дали големината на машките гениталии им е важна за оргазам

Откако жените ја открија својата идеална големина на пенис, спроведено е истражување на прашањето за сите прашања: дали големината на пенисот е важна за постигнување женски оргазам?

Имено, истражувањето жените кои претпочитаат подолги пениси имаат поголема веројатност да имаат вагинален оргазам (но не и клиторичен оргазам): Импликации за еволутивна теорија на вагинален оргазам, во кое учествувале 323 жени, се занимавало со различни прашања – колку често постигнуваат оргазам, како натпросечната големина на пенисот влијае на нивната способност да постигнат оргазам, колку уживаат во различните форми на сексуална стимулација и слично.

Повеќето жени велат дека големината не влијае на нивниот оргазам

Дури 50 отсто од жените изјавиле дека никогаш не доживеале оргазам за време на сексот или дека немале доволно сексуални партнери за да споредат големини. Поради овие причини, овие учесници беа исклучени од главната анализа.

Од останатите жени, третина од нив изјавиле дека шансите за оргазам се поголеми доколку пенисот е поголем. Сите се согласиле дека големината на пенисот не влијае на нивниот оргазам. Затоа, повеќето жени не мислат дека големината на пенисот е важна за нивното сексуално задоволство.

Резултатите од истражувањето велат и дека поголемиот пенис бил поврзан со вагинален оргазам, а не со клиторичен оргазам.

Поврзани вести

Алкохолот може да ви го скрати сексуалниот живот

Radmila Tasevska

4 типови на жени кои најбрзо се согласуваат на секс

Urednik

Како изгледа идеалната жена во очите на мажите?

Urednik