Стандард

БПД

КОМПАНИИ

„National Grid“ го купи најголемиот дистрибутер на електрична енергија во Британија за речиси 11 милијарди долари

Влатко Зорба
Британската мултинационална „Национална мрежа“, основана во Лондон во 1990 година, објави дека постигнала договор за купување на најголемиот дистрибутер на електрична енергија во земјата, а...