СТАНДАРД life

Бугати

КОМПАНИИ

„Bugatti“ станува „хрватски“, деталите ги објави првиот човек на „Volkswagen“

Влатко Зорба
Германскиот автомобилски гигант „Volkswagen“ донесе одлука да се „ослободи“ од поголемиот дел од сопственоста во „Bugatti“. Иако ова се знаеше и досега, деновиве се откриени...