СТАНДАРД life

Девалвација

ЕКОНОМИЈА

Девалвација на повеќе странски валути по падот на цената нафтата

Stefanija Kuzmanovska
Падот на цената на нафтата на светските берзи обесцени некои валути како руската рубља, индиската рупија и канадскиот долар, јавија светските медиуми. Американскот долар денеска...