Таг : Дизелгејт

Компании и пазар

„Дизелгејт“: Фолксваген ќе плаќа обештетување на сопствениците на дизел возила

Германскиот автомобилски гигант Фолксваген во принцип мора да им плати обештетување на сопствениците на автомобили погодени од скандалот со емисијата на штетни гасови („дизелгејт“), пресуди...