Таг : обесштетување

ЕКОНОМИЈА

По 20 дена, граѓаните ќе добијат обесштетување од Еуростандард банка во вредност до 30 илјади евра

Берта Китинска
Фондот за осигурување на депозити упати известување до физичките лица – депоненти на „Еуростандард банка“ АД Скопје дека обесштетувањето по основ на вкупни депозити кои...
Компании и пазар

„Дизелгејт“: Фолксваген ќе плаќа обештетување на сопствениците на дизел возила

Германскиот автомобилски гигант Фолксваген во принцип мора да им плати обештетување на сопствениците на автомобили погодени од скандалот со емисијата на штетни гасови („дизелгејт“), пресуди...
МАКЕДОНИЈА

Изнајдено решение за обесштетување од поплавите во Скопско во 2016 година

Stefanija Kuzmanovska
Изнајдено е решение за да може да се обесштетат жителите од поплавите во Скопско во 2016 година. Подготвено е законско решение со кое се е...