Таг : банка

ЕКОНОМИЈА

Јавен повик за корисниците на ковид 1 линијата на бескаматни кредити од Развојна Банка

Берта Китинска
Развојната банка (РБРСМ) на својата веб-страница објави јавен повик, со кој се понудува можност на компаниите-корисници на кредити од првата бескаматна кредитна линија Ковид 1,...
ЕКОНОМИЈА

Стечајниот управник на Еуростандард: Нема физичко или правно лице со депозити од седум милиони евра во Еуростандард банка

Берта Китинска
Стечајниот управник на Еуростандард банка тврди дека нема физичко или правно лице со депозит или депозити во вредност од седум милиони евра. -Имајќи предвид дека...
ЕКОНОМИЈА

Одлуката на НБРМ за стечај на банката има политичка заднина, тврди Костовски

Берта Китинска
Стечајот на банката има политичка заднина, тврди бизнисменот и сопственикот на Еуростандард  Трифун Костовски во емисијата „Само интервју“ на Канал 5. -Одлуката на НБРМ за...
МАКЕДОНИЈА

Костовски: Стечајот на Еуростандард е заговор 

Берта Китинска
Стечајот на банката значи отоврена шведска маса на која не плаќаш ниту денар, знаеме дека сите процеси со вакви стечаи во земјава се влечат со...
ЕКОНОМИЈА

Владата даде согласност „Пошта“ може да почне преговори со банките

Берта Китинска
Владата на денешната седница даде согласност АД „Пошта” да отпочне постапка за преговори за склучување на нов договор за соработка со банка преку која ќе...
ЕКОНОМИЈА

Склучен договор: Обесштетувањето на клиентите на „Еуростандард банка“ ќе трае три години

Берта Китинска
Фондот за осигурување на депозити денеска соопшти дека е склучен договор со банките за обештетување на осигурените депозити од „Еуростандард банка“. – Во текот на...
ЕКОНОМИЈА

Тодевски: Лицата кои имаат побарувања од Еуростандард банка да ги пријават најдоцна до 7 септември

Берта Китинска
Стечајниот управник на Еуростандард банка, Душко Тодевски  ги известува сите физички и правни лица дека согласно Законот за банките, побарувањата по основ на депозит кои...
ЕКОНОМИЈА

Поради стечајот на Еуростандард банка од денеска АД „Пошта“ не може да ги обезбеди финансиските услуги

Берта Китинска
Поради неработењето на Еуростандард банка од денеска на шалтерите не можеме да ги обезбедиме финансиските услуги и услугите на платниот промет за многу граѓани и...
ЕКОНОМИЈА

По 20 дена, граѓаните ќе добијат обесштетување од Еуростандард банка во вредност до 30 илјади евра

Берта Китинска
Фондот за осигурување на депозити упати известување до физичките лица – депоненти на „Еуростандард банка“ АД Скопје дека обесштетувањето по основ на вкупни депозити кои...
ЕКОНОМИЈА

Народна банка: Продолжува трендот на намалување на просечната каматна стапка

Продолжува трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити со што сега таа е сведена на ниво од 4,80 проценти. Кај вкупните депозити...