СТАНДАРД life

Штедачи

ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Уставниот Суд на чекор пред враќање на довербата во правната држава!

Влатко Зорба
„Денес Уставниот Суд повторно заседаваше за поднесената иницијатива за разгледување на уставноста и законитоста на Член 163 став 3 од Законот за банките, истиот закон...
КОМПАНИИ

Германските банки почнаа да ги одбиваат парите на штедачите

Влатко Зорба
Пари во банките доаѓаат побрзо отколку што успеваат да се позајмат, па затоа некои германски банки престанаа да прифаќаат парични депозити на граѓаните. Штедилницата на...
ЕКОНОМИЈА

Оштетените штедачи на Еуростандард: И после четири месеци, никој се уште не знае каде завршиле парите

Берта Китинска
„Ако украдете ќебапи од кафеана и ако го признаете делото, ќе бидете осудени на три години затвор. Ако украдете 60 милиони евра, пари на ваши...
ЕКОНОМИЈА

Оштетените штедачи од Еуростандард банка поднесоа иницијатива до Уставниот суд

Берта Китинска
Оштетените штедачи од Еуростандард банка поднесоа иницијатива до Уставниот суд за поведување на постапка за оценување на уставноста и законитоста на членот 163 став 3...
КОМПАНИИ

До денеска штедачите од Еуростандард банка обесштетени со 3,2 милијарди денари

msp-admin
Фондот за осигурување на депозити ја информира јавноста дека од почетокот на исплатата на обесштетувањето на депонентите на Еуростандард банка АД Скопје во стечај со...
ЕКОНОМИЈА

Oштетени штедачи на Еуростандард ќе протестираат

Берта Китинска
Здужението Оштетени штедачи на Еуростандард банката еден ден пред Светскиот ден на штедењето, на 30 октомври ќе протестираат пред зградата на, како што велат, еден...
ЕКОНОМИЈА

Оштетените штедачи на Еуростандард побара итно носење на законско решение со кое државата ќе ги преземе побарувањата

Берта Китинска
Здружението на оштетени штедачи на Еуростандард банка денеска побара итно носење на законско решение со кое државата ќе ги преземе побарувањата на физички и правни...
ЕКОНОМИЈА

Наредната недела започнува обесштетувањето на штедачите од „Еуростандард банка“

Берта Китинска
Фондот за осигурување депозити ги информира депонентите на „Еуростандард банка” АД во стечај со право на обесштетување дека во вторник, на 15 септември 2020 година,...