СТАНДАРД life

Уставен суд

ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Уставниот Суд на чекор пред враќање на довербата во правната држава!

Влатко Зорба
„Денес Уставниот Суд повторно заседаваше за поднесената иницијатива за разгледување на уставноста и законитоста на Член 163 став 3 од Законот за банките, истиот закон...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи на „Еуростандард“: Последната шанса да се исправи неправдата е пропуштена

Влатко Зорба
„Уставниот Суд денеска заседаваше и одлучуваше по претходно поднесената иницијатива за оценка за уставноста и законитоста на член 163 став 3 од Законот за банки....
ЕКОНОМИЈА

Здружение на оштетени штедачи: Апел за правда преку приоритетно постапување на Уставниот суд

Влатко Зорба
„Поминаа повеќе од пет месеци од затворањето на Еуростандард банка. Околу 3.000 семејства останаа без своите лични заштеди и средства на тековни сметки како резултат...
ЕКОНОМИЈА

Штедачите од Еуростандард ќе бараат правда пред Уставен за уставноста на член од Законот за банки

Оштетените штедачи од Еуростандард банка, бараат правда и правичност врз основа на нивното поведување на постапка до Уставниот суд за оценување на уставноста и законитоста...
ЕКОНОМИЈА

Почнува стечајното рочиште за Еуростандард Банка

Утринава Здружението на оштетени штедачи објави дека ќе бара уште едно официјално одложување на првото стечајно рочиште за Еуростандард Банка, предвидено за утре, со цел...