СТАНДАРД life

Оштетени штедачи

ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Дали обична меница може да биде единствено покритие за кредит од 660 илјади евра?

Влатко Зорба
„Џеват Ајдиновски, сопственикот и управител на фирмите должници ЏМС Транспорт и БКД-М, се огласи јавно во медиуми во врска со исплата на долговите што ги...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Како БКД-М дооел земал кредит близу еден милион евра за деловно неактивна фирма?

Влатко Зорба
„Според извештајот за банката од стечајниот управник Душко Тодевски, друштвото за експлоатација на камен, трговија и услуги БКД-М дооел Скопје е фирма која е должна...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Како ЏМС Транспорт добила кредит од 830 илјади евра без никакво обезбедување?

Влатко Зорба
„Обезбедувањето е вообичаен критериум при одобување на комерцијален кредит. Во случај клиентот да не може да го врати кредитот, банката има право да го преземе...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Фирмата на Игор Џамбазов земала нeнаплатлив кредит од Еуростандард банка

Влатко Зорба
„Фирмата Брачна игра дооел, во сопственост и управување на Игор Џамбазов, познат шоумен во нашата држава, е една од фирмите кои земале нeнаплатлив кредит од...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Како групацијата „Мулти офис” успеа да украде близу 3.000.000 евра од Еуростандард банка?

Влатко Зорба
„Грабежот во Еуростандард банка не е направен само од поединечни фирми кои земале кредити и никогаш не ги вратиле. Не. Во грабежот на банката се...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Случајот со кражбата преку „Феро Центар дооел“ е еден од типичните примери со доделени кредити од ограбената банка

Влатко Зорба
„Грабежот во Еуростандард банка направил пустош. Практично, не постои ништо што е законито. Криминалот е толку голем да е запрепастувачки како раководството на Еуростандард банка...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Како фирма од Струмица земала 600 илјади евра кредит на вересија?

Влатко Зорба
„Во случај да некој се сомнева за причините зашто институциите молчат на соопштенијата за јавност што ги споделуваме со медиумите, би сакале преку еден случај...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Кои се утврдените факти поради кои пропадна Еуростандард банка?

Влатко Зорба
„Веќе подолг период објавуваме факти за сторените криминални дела од мноштвото учесници во организираниот толериран грабеж на депозити од Еуростандард банка. Сумарно, едни одобрувале ненаплатливи...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи на „Еуростандард“: Зошто банкарската мафија е толку моќна во Македонија?

Влатко Зорба
„Ние, оштетените физички и правни лица на Еуростандард банка, делувањето на банкарската мафија во грабежот на нашите лични пари и нивна неказнивост, најдобро ги почувствувавме...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: ДАЛИ И ДОКАПИТАЛИЗАЦИЈАТА НА „ЕУРОСТАНДАРД“ ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА Е ДЕЛ ОД КРИМИНАЛОТ?

Влатко Зорба
„Во изминативе денови бевме сведоци на неколку официјални изјави на Трифун Костовски како и официјални изјави од страна на Комерцијална банка каде се откриваат интересни...