СТАНДАРД life

Еуростандард банка

ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Дали обична меница може да биде единствено покритие за кредит од 660 илјади евра?

Влатко Зорба
„Џеват Ајдиновски, сопственикот и управител на фирмите должници ЏМС Транспорт и БКД-М, се огласи јавно во медиуми во врска со исплата на долговите што ги...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Како ЏМС Транспорт добила кредит од 830 илјади евра без никакво обезбедување?

Влатко Зорба
„Обезбедувањето е вообичаен критериум при одобување на комерцијален кредит. Во случај клиентот да не може да го врати кредитот, банката има право да го преземе...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Фирмата на Игор Џамбазов земала нeнаплатлив кредит од Еуростандард банка

Влатко Зорба
„Фирмата Брачна игра дооел, во сопственост и управување на Игор Џамбазов, познат шоумен во нашата држава, е една од фирмите кои земале нeнаплатлив кредит од...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Како се префрлаа парите од „Еуростандард“ во приватни џебови (пример од 2,5 милиони евра)

Влатко Зорба
„Најголемата фирма должник според извештајот за Еуростандард банка на стечајниот управник Душко Тодевски има невратен кредит во износ од 2,5 милиони евра. Кредитот на фирмата...
ЕКОНОМИЈА

Здружение на оштетени штедачи: Одговорност мора да има за првотимците од Еуростандард банка

Влатко Зорба
„Во наредниот период преку соопштенија до медиумите ќе ги извадиме на виделина некои од доказите за тоа како се одвивал ГРАБЕЖОТ на депозити во банката....
ЕКОНОМИЈА

Здружение на оштетени штедачи: Апел за правда преку приоритетно постапување на Уставниот суд

Влатко Зорба
„Поминаа повеќе од пет месеци од затворањето на Еуростандард банка. Околу 3.000 семејства останаа без своите лични заштеди и средства на тековни сметки како резултат...
ЕКОНОМИЈА

Здружение на оштетени штедачи: Како е можно речиси 60 милиони евра да исчезнат од Еростандард на денот на нејзиното затворање?

Влатко Зорба
„Во паушално соопштение на Народната банка со коешто се оградува од сите дејствија кои ги наведовме, направени од гувернерката Бежоска, таа и понатаму површно изјавува...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Во грабежот на Еуростандард банка постои криминална мрежа составена од лицата на раководни позиции во банката

Ангела Веселиновска
Постојан разни видови на мрежи како пајакова мрежа, компјутерска мрежа, продажна мрежа, патна мрежа. Во грабежот на Еуростандард банка постои криминална мрежа составена од лицата...
ЕКОНОМИЈА

„Оштетени штедачи“: На семејството Костовски му се нуди можност за нов криминал

Ангела Веселиновска
Во неодамнешниот случај со злоупотребата на европските фондови од околу 400 илјади евра беше осомничена Лидија Димова, поранешната директорка на Националната агенција за европски образовни...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Доста е! Познат е криминалот на Еуростандард банка

Оштетените штедачи од Еуростандард банка, во своето денешно соопштение ја посочија разликата помеѓу осуденикот од 2015. година кому за кражба на кебапи му беа изречени...