СТАНДАРД life

Оштетени штедачи

ЕКОНОМИЈА

Здружение оштетени штедачи: Повеќе од јасно е дека Петкоски, Трифун и Коста Костовски ја иницирале, организирале и спровеле масовната кражба на нашите депозити и средства

Влатко Зорба
„Повеќе од јасно е дека Трифун Костовски, Коста Костовски и Николче Петкоски се тројцата првотимци од ограбената Еуростандард банка кои свесно ја иницирале, организирале и...
ЕКОНОМИЈА

„Оштетени штедачи“: „Пожарот“ што се случи во Еуростандард банка е илјада пати поголем и посилен иако не се виде пламен

Влатко Зорба
Сопствениците на изгорениот дел од трговскиот центар „Глобал“ во Струмица ги снајде голема несреќа. Настанатиот пожар направи значителна материјална штета. Тоа што премиерот Заев веднаш...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Во грабежот на Еуростандард банка постои криминална мрежа составена од лицата на раководни позиции во банката

Ангела Веселиновска
Постојан разни видови на мрежи како пајакова мрежа, компјутерска мрежа, продажна мрежа, патна мрежа. Во грабежот на Еуростандард банка постои криминална мрежа составена од лицата...
ЕКОНОМИЈА

„Оштетени штедачи“: На семејството Костовски му се нуди можност за нов криминал

Ангела Веселиновска
Во неодамнешниот случај со злоупотребата на европските фондови од околу 400 илјади евра беше осомничена Лидија Димова, поранешната директорка на Националната агенција за европски образовни...
ЕКОНОМИЈА

„Оштетени штедачи“: Уште во 2017 година гувернерката Бежоска била информирана и добро знаела дека се вршат трансакции преку кои се перат пари

Ангела Веселиновска
Здружението „Оштетени штедачи“ уште еднаш и се обрати на јавноста со информации кои говорат за непрофесионалноста на Народната банка, како и свесноста кај сите инволвирани...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Доста е! Познат е криминалот на Еуростандард банка

Оштетените штедачи од Еуростандард банка, во своето денешно соопштение ја посочија разликата помеѓу осуденикот од 2015. година кому за кражба на кебапи му беа изречени...
ЕКОНОМИЈА

Штедачите од Еуростандард ќе бараат правда пред Уставен за уставноста на член од Законот за банки

Оштетените штедачи од Еуростандард банка, бараат правда и правичност врз основа на нивното поведување на постапка до Уставниот суд за оценување на уставноста и законитоста...