СТАНДАРД life

еуростандард

ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Како БКД-М дооел земал кредит близу еден милион евра за деловно неактивна фирма?

Влатко Зорба
„Според извештајот за банката од стечајниот управник Душко Тодевски, друштвото за експлоатација на камен, трговија и услуги БКД-М дооел Скопје е фирма која е должна...
ЕКОНОМИЈА

Џамбазов: НЕ Е ТОЧНО дека „Брачна игра“ не вратила ниту денар на Еуростандард

Влатко Зорба
„Денес низ медиумите осамна соопштение од страна на оштетените штедачи од Еуростандард банка, во кое е спомнато и моето име. Во него се изнесени аргументи,...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Како Југотрејдинг ДН добила кредит од близу 1.300.000 евра за хипотека пет и пол пати помала од кредитот?

Влатко Зорба
„Запрепастувачки е колку лесно се одобрувале неповратни кредити на избрани фирми од Еуростандард банка додека за тоа гувернерката Анита Ангеловска Бежоска знаела и молчела. Се...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Уставниот Суд на чекор пред враќање на довербата во правната држава!

Влатко Зорба
„Денес Уставниот Суд повторно заседаваше за поднесената иницијатива за разгледување на уставноста и законитоста на Член 163 став 3 од Законот за банките, истиот закон...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Како групацијата „Мулти офис” успеа да украде близу 3.000.000 евра од Еуростандард банка?

Влатко Зорба
„Грабежот во Еуростандард банка не е направен само од поединечни фирми кои земале кредити и никогаш не ги вратиле. Не. Во грабежот на банката се...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Случајот со кражбата преку „Феро Центар дооел“ е еден од типичните примери со доделени кредити од ограбената банка

Влатко Зорба
„Грабежот во Еуростандард банка направил пустош. Практично, не постои ништо што е законито. Криминалот е толку голем да е запрепастувачки како раководството на Еуростандард банка...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Како фирма од Струмица земала 600 илјади евра кредит на вересија?

Влатко Зорба
„Во случај да некој се сомнева за причините зашто институциите молчат на соопштенијата за јавност што ги споделуваме со медиумите, би сакале преку еден случај...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи на „Еуростандард“: Зошто банкарската мафија е толку моќна во Македонија?

Влатко Зорба
„Ние, оштетените физички и правни лица на Еуростандард банка, делувањето на банкарската мафија во грабежот на нашите лични пари и нивна неказнивост, најдобро ги почувствувавме...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: ДАЛИ И ДОКАПИТАЛИЗАЦИЈАТА НА „ЕУРОСТАНДАРД“ ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА Е ДЕЛ ОД КРИМИНАЛОТ?

Влатко Зорба
„Во изминативе денови бевме сведоци на неколку официјални изјави на Трифун Костовски како и официјални изјави од страна на Комерцијална банка каде се откриваат интересни...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: По одлуката на Уставен останува прашањето дали фирмите треба да работат преку банка?

Влатко Зорба
„Уставниот Суд на седницата одржана на 24.02.2021 година реши да не поведе постапка за оценка на уставноста на член 163 став 3 од Законот за...