СТАНДАРД life

еуростандард

ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи на „Еуростандард“: Последната шанса да се исправи неправдата е пропуштена

Влатко Зорба
„Уставниот Суд денеска заседаваше и одлучуваше по претходно поднесената иницијатива за оценка за уставноста и законитоста на член 163 став 3 од Законот за банки....
ЕКОНОМИЈА

Костовски: Ако сум виновен уште утре ќе одам во затвор, не сум кукавица да бегам

Влатко Зорба
„Обвинителството нема никакви докази против мене и мислам дека овој акт за носење наредба на обвинителството е изнуден од моја страна, бидејќи цело време инсистирам...
ЕКОНОМИЈА

„Правда за штедачи“: Уставниот Суд е да се апстрахира од политичките влијанија

Влатко Зорба
„Во пресрет на утрешната седница на Уставниот Суд, на којашто како прва точка од дневниот ред e ставена иницијативата за оценка за уставноста и законитоста...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Еднаш бевме покрадени од организираната кражба на нашите депозити, сега повторно сме покрадени во стечајната постапка

Влатко Зорба
„Затворањето на Еуростандард банка на ден 12 август 2020 година што се случи како резултат на повеќегодишен масовен толериран грабеж со делење на ултра ризични...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Длабоко сме убедени дека „Еуростандард“ пропадна поради организирани криминални активности

Влатко Зорба
„Длабоко сме убедени дека Еуростандард банка пропадна поради организирани криминални активности на неколку категории на луѓе. Основа за тоа е криминалот на луѓе од банката...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Одлуката на Уставниот Суд – историска шанса да се исправи голема неправда

Влатко Зорба
„Повеќе од половина година талкаме од институција во институција борејќи се за вистината и правдата за откривање на сторениот организиран криминал во ограбената Еуростандард банка....
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Доделени кредити од 900 илјади евра на две поврзани ултра ризични фирми дадени во неповрат

Влатко Зорба
„Според извештајот од Стечајниот управник фирмата за производство на мебел АРБОР ДИЗАЈН ДООЕЛ СКОПЈЕ нема вратено кредит во Еуростандард банка од околу 440 илјади евра...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Фирма со двајца вработени зела кредит од 670 илјади евра од Еуростандард

Влатко Зорба
„Фирма за трговија и услуги основана во август 2016 година со седиште во општина Кисела Вода во Скопје, со непаричен влог од 5 илјади евра,...
ЕКОНОМИЈА

Оштетени штедачи: Во организираниот грабеж на Еуростандард учествувале сите 149 фирми наведени во извештајот за стечајниот управник

Влатко Зорба
„Од криминалните случаи во Еуростандард банка можат да научат и светски криминални бандити како се крадат депозити од банка. Тие можат и да им позавидат...
ЕКОНОМИЈА

Допис од штедачи: Еуростандард е заложник на стечајната судијка Ирена Петрушевска

Влатко Зорба
Во посебен допис, лица кои се штедачи во Еуростандард банка денеска обвинуваат за, според нив, нови криминални дејствија во рамки на Еуростандард Банка. Поконкретно, бараат...