Стандард

Естонија

БИЗЛАЈФ

Естонија работи со СЗО на дигитални пасоши за вакцини

Влатко Зорба
Естонија го презема водството во глобалните напори за развој на дигитален пасош за вакцини. Една мала, технолошки паметна балтичка држава работи на пилот проект со...