Стандард

гасна војна

ЕКОНОМИЈА

„Блумберг“: Светот на работ на голема „гасна војна“

Stefanija Kuzmanovska
Катар, кој е главен снабдувач на течен природен гас во светот, може да започне голема „гасна војна“, како резултат на пониските цени на суровините, поради...