Стандард

„Газпром експорт“

КОМПАНИИ

Руската испорака на гас за Турција се зголеми за 106 проценти

Влатко Зорба
Испораките на гас во Турција се зголемија за 106 проценти, на повеќе од 11,5 милијарди кубни метри во првиот квартал, изјави директорката на „Газпром експорт“,...