СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Руската испорака на гас за Турција се зголеми за 106 проценти

Испораките на гас во Турција се зголемија за 106 проценти, на повеќе од 11,5 милијарди кубни метри во првиот квартал, изјави директорката на „Газпром експорт“, Елена Бурмистрова.

„Како што можете да видите, стапките на турско преземање во моментов се на многу високо ниво, тие не паѓаат. Се надевам дека ќе ги задржиме стапките на раст (оваа година)“, рече Бурмистрова.

Во 2020 година гасот беше испорачан не само до Турција, туку и до потрошувачите во Бугарија, Грција, Северна Македонија и Романија, додаде Бурмистрова.

Поврзани вести

Google во преговори за стекнување на Fitbit

msp-admin

СКСЗМ: Пост Ковид поддршка за 15 микро и мали компании

msp-admin

Само милијардерите ќе ја паметат годинава по добро

msp-admin