СТАНДАРД life

Хипертензија

Здравје

Предизвикува 10 милиони смртни случаи годишно: Повеќето не ни знаат дека страдаат од „тивкиот убиец“

Urednik
Извештај на Светската здравствена организација (СЗО) дава алармантни податоци, според кои дури секој трет возрасен во светот живее со хипертензија, а поголемиот дел од луѓето...