СТАНДАРД life

Какао

ЕКОНОМИЈА

Горчлива вистина за чоколадото – 1,5 милиони деца берат какао секој ден

Stefanija Kuzmanovska
Нова студија од Универзитетот во Чикаго открила зголемување на детскиот труд во глобалното производство на какао. Според студијата, нарачана од Министерството за труд на САД,...