Стандард

Копање

КРИПТОВАЛУТИ

Влијанието врз животната средина при„ копање“ на биткоин можеби и не е толку големо

Според Центарот за алтернативни финансии на Кембриџ (CCAF), биткоин „рударството“ троши околу 145 терават-часови електрична енергија годишно, што е околу 0,55 проценти од светското производство...
КРИПТОВАЛУТИ

„Копањето“ Биткоин може да ја подигне ГЛОБАЛНАТА ТЕМПЕРАТУРА за 2 степени до 2033 година

Влатко Зорба
Само биткоинот може да произведе доволно штетни материи за да се подигне глобалното ниво на температурата за 2 степени Целзиусови до 2033 година, доколку се...
КРИПТОВАЛУТИ

Компанија за „копање“ Bitcoin со пазарна вредност од над милијарда долари

Влатко Зорба
Компанијата за копање Bitcoin, Bit Digital (BTBT) веќе има пазарна вредност од над 1 милијарда долари во споредба со 6,2 милиони долари пред една година....