Стандард
КРИПТОВАЛУТИ

Компанија за „копање“ Bitcoin со пазарна вредност од над милијарда долари

Компанијата за копање Bitcoin, Bit Digital (BTBT) веќе има пазарна вредност од над 1 милијарда долари во споредба со 6,2 милиони долари пред една година.

Акциите на компанијата со седиште во Њујорк пораснаа скоро 7.500 проценти во изминатата година, во моментов тргуваат со нешто повеќе од 25 американски долари.

Bit Digital работи на агресивно проширување на своите рударски операции, вклучително и договор вреден 13,9 милиони американски долари за купување на скоро 18 000 машини Antminer и Whatsminer.

Откако ќе бидат примени и имплементирани, машините ќе ја удвојат моќноста на хеширање на Bit Digital на над 2.253 петахаши во секунда (PH / s).

Фокусот на компанијата за зголемување на производствениот капацитет не е изненадувачки, со оглед на тоа што се зголемуваат приходите од рударството.

Три други јавни рударски компании неодамна се приклучија на Bit Digital како компании за преку милијарда: Riot Blockchain, Marathon Patent Group и Hive Blockchain.

Поврзани вести

Guggenheim ќе купи 500 милиони долари во BTC преку Grayscale

Влатко Зорба

Милијардер: Ќе се кандидирам за претседател на САД ако Bitcoin стане 1 милион долари

Влатко Зорба

Може ли Bitcoin да дејствува како резервна валута? (ВИДЕО)

Влатко Зорба