СТАНДАРД life

Lactobacillus

Здравје

Бактерија во јогуртот го намалува стресот и помага во спречување на депресија и анксиозност

Urednik
Истражувачите од Медицинскиот факултет на Универзитетот во Вирџинија открија дека Lactobacillus, бактерија која се наоѓа во јогуртот, како и во ферментираната храна, може да му...