СТАНДАРД life

Локална самоуправа

Некатегоризирано

Милевски: Создаваме пост-ковид амбиент за општините да можат посилно да го придвижат локалниот развој

Влатко Зорба
Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој, денеска потпишаа Меморандум за соработка со УНДП за имплементација на проектот „Пост КОВИД-општините како двигатели на...
ЕКОНОМИЈА

За безбеден зимски туризам набавени возила и специјализирана опрема во прекуграничниот регион околу Охридското Езеро

Влатко Зорба
Возила и специјализирана опрема за спасување во зимски услови се набавени во рамки на Проектот: „Нови можности за безбеден зимски авантуристички туризам” финансиран од Европската...