Стандард

Макам-транс

ПРЕТПРИЕМАЧ

Муратовска: Посакувам во 2021 година да нема мито и корупција по главните транспортни коридори

Влатко Зорба
Транспортните компании платија висока цена за да опстанат и да ги задржат своите вработени во услови на пандемија на коронавирус. „Во сударите кои настануваа поради...
ЕКОНОМИЈА

Макам-транс: Наместо зголемена акциза да се воведе прогресивен данок на доход

Влатко Зорба
Асоцијацијата на превозници Макам-транс бара укинување на Уредбата за зголемување на акцизата за три денари и воведување прогресивен данок на доход за сите стопански и...