СТАНДАРД life

најниско ниво

ЕКОНОМИЈА

Криза во Шведска: Стапката на невработеност на највисоко ниво во последниве 22 години

Stefanija Kuzmanovska
Стапката на невработеност во Шведска се искачи на највисоко ниво од 1998 година. Таа изнесува скоро десет проценти во јуни заради економскиот пад предизвикан од...