СТАНДАРД life

НБРМ

ЕКОНОМИЈА

НБ: Банкарскиот систем стабилен, депозитите со солиден раст

Банкарскиот систем во третиот квартал годинава ја задржа стабилноста. Депозитите одбележаа солиден раст, но и кредитите одобрени на домаќинствата продолжија да растат. Ова го констатира...
ЕКОНОМИЈА

Народната банка ја продлабочува соработката со меѓународните финансиски институции

Влатко Зорба
Во рамки на Годишните средби на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Групацијата на Светската банка (СБ), делегацијата предводена од гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска...