СТАНДАРД life

Нотарска Комора

ЕКОНОМИЈА

Дали нотарските услуги треба да се вратат во режимот на ДДВ?

Влатко Зорба
Повеќе од 20 години прометот на нотарските услуги не е предмет на оданочување со ДДВ. Оправданоста на одлуката донесена од Уставниот суд во ноември 2000...