Стандард

обновлива електрична енергија

ЕКОНОМИЈА

Бруто-произведената обновлива електрична енергија изнесува 44,2% од финалната потрошувачка на електрична енергија во 2019 година

Влатко Зорба
Во 2019 година, вкупната бруто-произведена електрична енергија од обновливи извори изнесуваше 1343.808 GWh, што претставува 22,9% од вкупната бруто-произведена електрична енергија и споредено со бруто...
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!