СТАНДАРД life

платежни

ЕКОНОМИЈА

Платежни картички за пензионерите, самохраните родители и невработените

Берта Китинска
Владатата ќе даде платежни картички Купувам домашно на 283.000 граѓани на државата во вкупна вредност од 27,6 милиони евра. По 6.000 денари на картичка ќе...
ЕКОНОМИЈА

Нов пакет антикризни мерки, таргет најсиромашните и враќање на работа на отпуштените

Берта Китинска
Четвртиот економски пакет е најавен за следната недела, според досегашните информации, ќе бидат опфатени повеќе категории граѓани, ќе се помогне на најсиромашните со платежни картички,...
ЕКОНОМИЈА

Четвртиот сет на економски мерки ќе стапи на сила штом се оформи владата, најави Спасовски

Берта Китинска
На денешната прес конференција техничкиот премиер Оливер Спасовски го најави четвртиот сет на економски мерки, кој ќе стапи на сила штом се оформи новата влада....